Primena Zakona o bezbednosti hrane počinje u junu

Bez autora
Jan 20 2011

Zakon o bezbednosti hrane u Srbiji donet je sredinom 2009. godine, a dve godine od uvođenja ovog Zakona je prelazni period da se proizvođači koji su obavezni da ga primenjuju pripreme i prilagode za njegovo sprovođenje u praksi. Taj prelazni period uskoro ističe, a proizvođači su u ovom period trebali da se pripreme, da se upišu u Centralni registar i primene HACCP sistem kvaliteta. Zakona o bezbednosti hrane je veoma značajan i za potrošače. Primenom ovog zakona ukoliko dođe do neželjenih situacija odgovornost pada na proizvođače, naravno ukoliko nisu poslovali po sistemu HACCP. Zakon o bezbednosti hrane je veoma složen i zato je dat period od dve godine da se proizvođači pripreme za njegovu primenu, a onaj ko ne bude poslovao primenjujući ono što piše u njemu, moraće da pređe na bavljenje drugim delatnostima.

Primena Zakona o bezbednosti hrane počinje u junuZakon o bezbednosti hrane u Srbiji donet je sredinom 2009. godine, a dve godine od uvođenja ovog Zakona je prelazni period da se proizvođači koji su obavezni da ga primenjuju pripreme i prilagode za njegovo sprovođenje u praksi.

Taj prelazni period uskoro ističe, a proizvođači su u ovom period trebali da se pripreme, da se upišu u Centralni registar i primene HACCP sistem kvaliteta.

Zakona o bezbednosti hrane je veoma značajan i za potrošače. Primenom ovog zakona ukoliko dođe do neželjenih situacija odgovornost pada na proizvođače, naravno ukoliko nisu poslovali po sistemu HACCP.

Zakon o bezbednosti hrane je veoma složen i zato je dat period od dve godine da se proizvođači pripreme za njegovu primenu, a onaj ko ne bude poslovao  primenjujući ono što piše u njemu, moraće da pređe na bavljenje drugim delatnostima. Naravno, ukoliko proizvođači ne budu primeljivali ovaj Zakon, kada počnu kontrole, biće kažnjivani novčano, ali i zabranom bavljenja tom delatnošću u trajanju od šest meseci do sedam godina.

Primena Zakona o bezbednosti hrane počinje u junu 2011. godine do kada svi treba da se prilagode poslovanju po sistemu HACCP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik